Bästa mobilabonnemang för pensionärer

Den som har fyllt 55 år kan ta del av fina erbjudanden när det gäller att teckna ett mobilabonnemang. Dessa abonnemang för 55+ kallas ofta för mobilabonnemang för seniorer eller mobilabonnemang för pensionärer. Med ett sådant kan man ofta ta del av fina rabatter och därmed få en billigare månadskostnad. Många operatörer erbjuder väldigt lukrativa mobilabonnemang för pensionärer eftersom detta är en växande åldersgrupp och man vill locka in dessa som kunder.

Pensionärsabonnemang från Hallon

1. Hallon

Hallon får 95/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Vimla

2. Vimla

Vimla får 97/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Fello

3. Fello

Fello får 97/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Comviq

4. Comviq

Comviq får 75/100 poäng!

Läs mer

När man är 55 år eller äldre och ska teckna ett mobilabonnemang vill man såklart hitta det bästa mobilabonnemang för pensionärer som finns på marknaden. Att peka ut något enskilt mobilabonnemang för pensionärer som det allra bästa är dock inte helt lätt. Detta eftersom att olika abonnemang har olika egenskaper samt eftersom att priset också är en faktor. Det abonnemang som är billigast har av förklarliga skäl inte samma surfpott som ett dyrare abonnemang, för att ta ett exempel.

Så vilket som är det bästa mobilabonnemang för pensionärer som man kan teckna beror till stor del på vilka personliga preferenser man har. Eget smak och tycke, alltså. Ett bra sätt att hitta det bästa mobilabonnemanget för pensionärer för en själv är att fundera kring vad man tycker är viktigt när det kommer till ett abonnemang.

Några frågor man kan ställa sig själv är frågor såsom: Vad måste abonnemanget innehålla? Är det viktigt med en stor surfpott, eller räcker det med en liten? Är fria samtal och fria sms det viktigaste, eller är saker som en stor surfpott eller bra täckning viktigare? Vilken prisnivå kan jag tänka mig gällande abonnemanget, vill jag ha ett så billigt abonnemang som möjligt eller ett dyrare med fler förmåner som ingår?


För att hitta det absolut bästa mobilabonnemang för pensionärer som finns på marknaden är det viktigt att jämföra vilka erbjudanden som finns hos olika operatörer. Det finns flera faktorer som är viktiga att hålla ögonen på. En sådan är givetvis priset, men även sådant som hur stor surfpotten är, hur bra täckning operatören har där du bor och om det ingår fria samtal och fria sms är också sådant som bör spela in i ekvationen.

Något som är värt att tänka på när man är på jakt efter det bästa mobilabonnemanget för pensionärer är att de flesta sådana ofta har en väldigt liten surfpott. Att begränsa surfpotten är något operatörerna ofta gör för att spara pengar och därmed kunna erbjuda seniorer billigare mobilabonnemang. Detta eftersom operatörerna räknar med att saker som fria samtal och bra täckning är viktigare för personer i kategorin 55+.

Om du tillhör den kategorin och tycker att surf är extremt viktigt kan det vara värt att fundera kring om inte ett “vanligt” abonnemang med fri surf ändå är ett bättre alternativ för dig, även om det givetvis kostar några kronor mer.

En faktor som kan vara väldigt bra att ha koll på är om operatören tillåter dig som kund att spara oanvänd surf och använda den vid ett senare tillfälle eller inte. Detta är något som vissa operatörer med mobilabonnemang för pensionärer erbjuder, men långt ifrån alla. Att kunna spara surf är väldigt bra om man har ett abonnemang med en liten surfpott och använder surfen väldigt sällan. På så vis kan man få en låg månadskostnad och samtidigt ha surf kvar på telefonen när man verkligen vill eller behöver använda den. Detta är alltså något som helt klart är värt att kolla upp.

Vem kan teckna ett mobilabonnemang för pensionärer?

Hos de flesta operatörer är kravet att man ska ha fyllt 55 år för att få teckna ett mobilabonnemang för pensionärer. Du behöver alltså inte vara pensionär för att få teckna ett sådant, utan det räcker oftast med att du har fyllt 55 år.

Vilket är det bästa mobilabonnemanget för pensionärer?

Det är svårt att ge ett entydigt svar på den frågan eftersom det inte går att peka ut ett enskilt abonnemang som det objektivt sett bästa mobilabonnemanget för pensionärer. Vilket mobilabonnemang för pensionärer som är det bästa är olika från person till person och beror helt på vad du tycker är viktigt med ett abonnemang.

För den som helst har en stor surfpott är kanske ett abonnemang bäst, medan ett helt annat mobilabonnemang för pensionärer kan vara det bästa för den som tycker det viktigast med en billig månadskostnad.

Är mobilabonnemang för pensionärer och mobilabonnemang för studenter samma sak?

Vissa operatörer väljer att ha exakt samma erbjudanden för mobilabonnemang för pensionärer som för mobilabonnemang för studenter. Men dessa erbjudanden är inte alltid likadana och de erbjuds som namnen antyder till olika målgrupper.

Går det att teckna ett mobilabonnemang för pensionärer även om jag fortfarande jobbar?


Ja, det är i princip aldrig något krav att du faktiskt måste ha gått i pension för att teckna ett mobilabonnemang för pensionärer. Hos de flesta operatörer är det enda kravet att du ska ha fyllt 55 år.