Mobilabonnemang med telefon för pensionärer

Många operatörer som erbjuder mobilabonnemang för pensionärer erbjuder också sådana abonnemang där en telefon ingår. Dessa mobilabonnemang med telefon för pensionärer är i regel dyrare eftersom själva telefonen ingår men de kan samtidigt vara en väldigt bra deal eftersom man kan få ett bra paketpris med både ett abonnemang och en telefon.

Pensionärsabonnemang från Hallon

1. Hallon

Hallon får 95/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Comviq

2. Comviq

Comviq får 75/100 poäng!

Läs mer

I den här artikeln går vi igenom viktig information som du bör känna till om du funderar på att teckna ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer.

När man ska välja ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer finns det många faktorer att ta hänsyn till. Först och främst gäller det att fundera kring vilken mobiltelefon man vill ha. Det finns många olika mobilabonnemang med telefoner för pensionärer och till dessa tillkommer många olika mobiltelefoner. Om man vill ha en telefon med några år på nacken finns det vissa abonnemang där detta ingår. Man kan också välja bland flera abonnemang där sprillans nya smartphones av senaste modell ingår.

En bra tumregel är att mobilabonnemang med telefon för pensionärer ofta är dyrare om det är en nyare telefon som ingår. Detta eftersom kostnaden för en nyare telefon i sig är högre än kostnaden för en lite äldre modell. Dessutom så vill användare som har skaffat en smartphone av senaste modell ofta använda mer surf än någon som nöjer sig med en telefon av äldre modell. Detta innebär att abonnemangen där en nyare telefon ingår ofta har en större surfpott och även detta kostar mer.

Som användare gäller det att fundera kring hur mycket man är villig att betala i månadskostnad varje månad. Om man tycker att det är värt en större slant för att få både en nyare telefon och en större surfpott så är det helt klart värt det. Om man däremot inte surfar särskilt ofta och inte använder de funktioner som medföljer med en smartphone av nyare modell så kan ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer med en något billigare telefon vara ett fullgott alternativ.

Utöver att se över vilken telefon som ingår så finns det fler faktorer att se över gällande själva abonnemanget. En av dessa är hur stor surfpotten är. Om man använder telefonen för att surfa mycket eller göra aktiviteter som drar mycket surf, till exempel titta på serier eller filmer i telefonen, så är ett abonnemang med en stor surfpott att föredra.

Om man däremot inte använder särskilt mycket surf varje månad så kan det vara en bra idé att spara pengar genom att välja ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer som har en mindre surfpott och därmed i regel är billigare.

Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med att teckna ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer. Den största fördelen är att det är mycket bekvämare att ordna allt som har med telefonen att göra på en och samma gång. Genom att teckna ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer får man både abonnemanget och telefonen samtidigt. Man behöver alltså inte shoppa två gånger utan allt är klart så fort köpet är genomfört och man kan då börja använda telefonen med detsamma.

En annan fördel är att man ofta får ett bättre pris när man tecknar ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer eftersom detta innebär en helhetslösning som ofta blir billigare än om du skulle teckna ett motsvarande abonnemang men köpa telefonen vid sidan om.

Den största nackdelen är att mobilabonnemang med telefon för pensionärer i nästan samtliga fall kommer med en bindningstid. När man har tecknat ett sådant abonnemang sitter man ofta fast i avtalet i ett eller två år och man har då sin månadskostnad över en längre tidsperiod oavsett om man är nöjd med abonnemanget eller inte.

En annan nackdel är att valfriheten blir något mindre eftersom operatörerna själva paketerar abonnemangen och bestämmer vad som ingår. Om du själv letar fram ett abonnemang för pensionärer där en telefon inte ingår kan du själv bestämma vilken telefon du vill ha och köpa till den vid sidan av.

Vem kan teckna ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer?

Hos de flesta operatörer är det enda kravet för att få teckna ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer att du har fyllt 55 år. Ett bra tips är att kolla upp vilka regler som gäller hos den operatören du vill teckna ett abonnemang.

Vilken telefon ingår i ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer?

Det beror helt och hållet på vilket mobilabonnemang med telefon för pensionärer du väljer. Olika telefoner ingår med olika abonnemang.

Går det att få en iPhone när man tecknad mobilabonnemang med telefon för pensionärer?

Ja, det finns flera mobilabonnemang med telefon för pensionärer där du kan välja till en iPhone.

Går det att teckna ett mobilabonnemang med telefon för pensionärer även om jag fortfarande jobbar?

Ja, det är i princip aldrig något krav att du faktiskt måste ha gått i pension för att teckna ett mobilabonnemang för pensionärer. Hos de flesta operatörer är det enda kravet att du ska ha fyllt 55 år.