Billigaste mobilabonnemang för pensionärer

För den som är pensionär, eller 55+ som kravet ofta är för att kunna teckna ett seniorabonnemang hos de flesta operatörer, finns det många mobilabonnemang att välja mellan. Vilket som är det billigaste mobilabonnemang för pensionärer på marknaden idag är inte helt enkelt att slå fast eftersom det beror mycket på vad som ingår. Det billigaste i rena kronor kanske inte blir billigast i slutänden om man behöver använda mycket surf, för att ta ett exempel.

Pensionärsabonnemang från Hallon

1. Hallon

Hallon får 95/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Vimla

2. Vimla

Vimla får 97/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Fello

3. Fello

Fello får 97/100 poäng!

Läs mer

Pensionärsabonnemang från Comviq

4. Comviq

Comviq får 75/100 poäng!

Läs mer

När man ska välja ett mobilabonnemang för pensionärer är priset förstås en väldigt viktig faktor. Många vill såklart ha det billigaste mobilabonnemang för pensionärer som finns att tillgå, samtidigt som abonnemanget måste leva upp till vissa grundkrav.

Ett bra sätt att hitta rätt mobilabonnemang för pensionärer är att först fundera kring vilka grundkrav man har. Vad måste ens abonnemang innehålla? Är det till exempel väldigt viktigt med fri surf så att man kan streama serier och filmer i mobilen, eller är man nöjd med ett abonnemang som har en väldigt liten surfpott? Är fria samtal och fria sms något som bör prioriteras? Vilken är den högsta månadskostnad som ett sådant abonnemang får kosta?

För att hitta det bästa mobilabonnemanget för pensionärer är det viktigt att jämföra de olika alternativen som finns på marknaden. Några viktiga faktorer att hålla ögonen på är vilka kriterier de har angående vem som får teckna ett mobilabonnemang för pensionärer, vilket pris abonnemanget har, vilken surfpott abonnemanget har, om det ingår fria samtal och sms samt hur bra täckning som erbjuds där du bor.

Om man bara väger in priset som den enda faktorn så är förmodligen det billigaste mobilabonnemang som finns att teckna på marknaden idag abonnemanget 55+ hos Fello som kostar 47,50 kronor per månad under de första tre månaderna och därefter 95 kronor i månaden. Med det abonnemanget ingår en surfpott på 3 GB i månaden vilket räcker för den som surfar ganska lite men som är på tok för lite surf för den som surfar med telefonen dagligen.

Generellt sett så har de billigaste mobilabonnemangen för pensionärer en väldigt liten surfpott. Därför är det extra viktigt att fundera över hur mycket surf man behöver innan man tecknar ett mobilabonnemang för pensionärer. Vill man till exempel använda sin telefon för att streama serier och filmer är förmodligen ett abonnemang med obegränsad surf en bättre idé, förutsatt att man har råd med det.

Det är också möjligt att välja ett mobilabonnemang för pensionärer som kanske är några kronor dyrare varje månad, men som kommer med en större surfpott. Det beror till syvende och sist helt på vilka personliga preferenser du har.

Det finns givetvis både fördelar och nackdelar med billiga mobilabonnemang för pensionärer. Den största nackdelen med billiga mobilabonnemang för pensionärer är att surfpotten ofta är väldigt liten hos de flesta operatörer. Om man väljer något av de billigaste abonnemangen och använder mobilen till att surfa så tar surfen oftast slut varje månad.

Anledningen till att operatörerna drar in på surfen är för att kunna spara in pengar och därmed ha möjlighet att erbjuda pensionärer billigare abonnemang. Krävs det dock att man fyller på sin surf när den har tagit slut så kostar det en slant och månadskostnaden kan på så vis bli högre om man väljer första bästa billiga mobilabonnemang för pensionärer och har en för liten surfpott som sedan behöver fyllas på.

Vilken operatör erbjuder billigast mobilabonnemang för pensionärer?

Det är inte en helt enkel fråga att svara på eftersom det helt och hållet beror på vad som ingår i abonnemanget. Det absolut billigaste mobilabonnemanget för pensionärer på marknaden är förmodligen Hallon 3 GB som kostar 89 kronor i månaden. Med det abonnemanget ingår dock endast 3 GB surf. Om du behöver mer surf än så och behöver köpa till surf blir det förmodligen dyrare än så.

Med vilket mobilabonnemang för pensionärer får jag bäst täckning?

Av de fyra mobilnäten som finns i Sverige så får Telia ofta högst betyg eftersom deras nät är det som når flest antal personer i landet. Täckningen hos Telia är precis som hos Tele2, Telenor och Tre bättre i storstäderna än på landsbygden. Ett tips är att välja Fello som går i Telias mobilnät.

Hur mycket surf behöver jag?

Det beror helt på hur mycket surf du behöver använda. Är du ofta utomhus eller bortrest och använder telefonen för att surfa behöver du förmodligen mycket surf varje månad. Om du streamar serier eller filmer med telefonen behöver du förmodligen väldigt mycket surf.

Kan jag teckna ett mobilabonnemang för pensionärer även om jag fortfarande jobbar?

Ja, hos de allra flesta operatörer spelare det ingen roll om du faktiskt har gått i pension eller inte. När det gäller seniorabonnemang eller mobilabonnemang för pensionärer så är kravet hos de flesta operatörer att du ska ha fyllt 55 år. Exakt vilka kriterier som gäller kan skilja sig från operatör till operatör så det är bra att kolla upp exakt vad som gäller hos den operatör du vill bli kund hos innan du tecknar ett mobilabonnemang för pensionärer.